RSS

mistere

19 feb.

Candva, prin  mezozoic probabil, am lucrat – vremelnic si fara sa aduc mari prejudicii intreprinderii socialiste de stat respective – la un laborator de metrologie. Chiar si-n acele vremuri de demult se practicau inventarierile, iar cu ocazia unei astfel de actiuni s-a constatat lipsa unui cleste patent. Maare paguba-n ciuperci, chiar si la standardele de-atuncea! Singura persoana cu adevarat marcata de toata povestea a fost un coleg care-si amintea obsesiv gestul larg cu care il imprumutase cuiva si vocea proprie rostind „poftim!”. Nu putea sa vizualizeze figura primitorului, in rest… si dupa un an de la momentul respectiv il auzeam rememorand:

-Imi aduc aminte perfect:era aici pe banc,uite aicea, eu l-am luat… m-am intors … i l-am pus in mana si i-am zis „poftim”. Da’ nu-i vad faţa!

Asa si eu 😀  Mi-aduc aminte perfect gestul cu care mi-am scuturat mana, aveam niste seminte lipite de degete, le-am scuturat de-asupra ghiveciului aflat intamplator in zona, dupa ce scosesem din el ceva plante decedate-n iarna asta … si-am zis „va mai dau o sansa!”

Pur si simplu nu-mi dau seama de care-or fi, ca n-am umblat eu cu prea multe feluri de seminte in primavara asta. Nimic din ce-am semanat stiintific (?) n-a rasarit atat de rapid si-atat de vivace.

Acuma o sa trebuiasca sa am grija de ele la maxim, nu de alta, da’ sa vad si eu ce-am semanat!

 
9 comentarii

Scris de pe 19 februarie 2011 în de gradina

 

Etichete: , , , , ,

9 răspunsuri la „mistere

 1. cafeauata

  20 februarie 2011 at 15:00

  M-as bucura sa aflam ca este ceva superbete. Pe de alta parte se spune ca numai soiul rau nu piere si buruienile au atata dorinta de viata incat razbesc oricum. Hai ca vedem ce-o fi!

   
 2. balaurdegradina

  20 februarie 2011 at 16:04

  Ei Cafeluto, de-ai sti tu cate buruieni am ingrijit eu pana m-am prins ca-s buruieni :D.
  Iara dupa ce m-am prins ca-s buruieni m-am mai si prins ca ma atasesem sufleteste de ele, asa ca au apucat sa moara de moarte buna…

   
 3. dr.Lecter

  20 februarie 2011 at 23:09

  din asta o sa iasa vrejul de fasole fermecat! si tu o sa fii Jack

   
 4. balaurdegradina

  21 februarie 2011 at 12:12

  Lectero, imi pare bine ca ai specificat personajul Jack, nu de alta, da’ de la o vreme incep sa cam intrunesc conditiile pt.distribuirea in rolul uriasului.

   
 5. silavaracald

  21 februarie 2011 at 17:36

  Poate că n-ar strica 1-2 ședințe de regresie în timp. Hai că-s o nimica toată. La vreo 5-10 000 una. Dar măcar afli ce-ai semănat acolo! 😀

   
 6. balaurdegradina

  21 februarie 2011 at 18:58

  Câââât?
  Gata: schimb meseria!
  Maamăă, cât marafet pierdut până acuma!
  [Deci: 2 regresii pe zi, trei zile lucrătoare pe săptămană (la banii astia nu e bine sa te surmenezi din cale-afara), ăăăă…)

   
 7. GabiA

  21 februarie 2011 at 20:51

  Chestia cu patentu’ e sora cu aia cu cartile imprumutate pe vremea lu’ Ceasca… imprumutai tuturor carti pentru lecturile obligatorii la scoala si dup-aia nu mai stiai cui le-ai dat, si cum vedeai vre-un cunoscut il intrebai „Nu ai terminat cartea aia?”
  Daca vrei sa nu uiti de semintele nesemanate da’ iesite ca prin farmec, pune in mijlocul ghiveciului 2-3 seminte de care sti cum se numesc si pune o eticheta de forma „numele+???”. Asa sigur o sa fi mai atenta la ghiveciu’ asta decat la altele.

   
 8. victoriacus

  21 februarie 2011 at 21:32

  hehe,uite de aia eu fac etichete la fiecare 🙂

   
 9. balaurdegradina

  22 februarie 2011 at 22:08

  le-am rezolvat si eu: le-am pus eticheta cu „XXX” 😀

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: