RSS

din nou despre bismarck

02 iul.

Niciodata n-a fost fan beauty sessions. Chiar şi în zilele lui de glorie toate toaletarile s-au lasat cu comentarii neplăcute, înjuraturi strecurate, mici apucări de mâna, dorinţa ferm exprimată  de-a ucide în chinuri aparatura de înfrumuseţare.De când a devenit semibiped a devenit si mai urâcios.Aşa că l-am iertat de trimări, tunsori, perieri şi alte alea, că aveam în program ritualuri noi, cu scutece mici, scutece mari, brâuri, pungi, harnasamente. 

Dar pleata a continuat să-i crească. Frumoasa lui blana sârmoasa cu reflexe mistreţii s-a transformat mai întâi într-o încâlcitură sură, apoi într-o aglomerare de câlti pâsloşi, cu tendinţe de compactare. Aşa că am trecut la tunderi de gherila:azi două smocuri de pe spate, mâine de pe coadă, poimâine de pe o ureche, răspoimâine de pe cealaltă… Lookul lui varia extravagant si asimetric, unii ne mai întrebau ce vrem să-i spunem lumii în felul acesta, noi răspundeam plictisiţi că încercam să lansăm noi trenduri, fiecare întelegea ce voia, dar pe ansamblu era bine. Deşi nu voia să recunoască explicit îi cam convenea şi m’nealui.

Tot binele a ţinut până cam acu’ un an. Fără ochelari pe nas şi în viteză mare, să n-apuce să prindă prea repede de veste cu ce mă ocup eu, am incercat să-i tai, inclusă intr-un câlţ mai mare de pe burtă si-o ţâţâ. A fost un mare domn: a urlat doar foarte tare si m-a prins cu colţii de mână. Fără să strânga. Şi azi mai am senzatia de strepezeală pe creier când îmi amintesc de momentul in care am realizat de ce s-a înţepenit foarfeca. (Profit şi de această ocazie pentru a-mi exprima nedumerirea asupra utilităţii dotării masculilor din clasa mamiferelor cu astfel de anexe, complet inutile puilor vii născuţi şi alaptati de către mamele lor!)

Bineînţeles că nu s-a mai pus problema de tuns. Simpla vedere a foarfecii îi provoca reacţii absolut adverse şi complet nepoliticoase. Si tânăra studentă care-i mai tragea câte-o tunsoare profesionistă pe vremuri a terminat facultatea si-a plecat spre cele zări, să tundă câinii europenilor pe bani multi, si la saloanele de înfumuseţare canină n-aveam ce căuta cu amărâtul nevricos şi tras in pempărşi. Geaba duşuleam la el într-o veselie: Bismarckul meu arăta tot mai zdrenţăros, răpănos, mofluz şi atacat de molii.

DSC09979Salvarea a venit, nesperat, de la acelasi doctor care l-a si operat cu ani urmă. Cu ocazia vaccinării veveriţoilor blonzi, am inceput să mă tângui despre starea de decrepitudine vizuală (şi până la urmă nu numai) a amărâtului  fost sârmos. Omul face chirurgie, am vazut la el în cabinet căţei adunaţi mai degrabă adunaţi cu făraşul pe care i-a făcut bine, nu de freze si toaletări se ocupa, şi cu toate astea mi-a zis simplu:

– Aduceti-l aicea, să văd ce-i pot face.

N-am aşteptat să-mi facă invitaţie specială, în ziua si la ora stabilită m-am prezentat cu una bucată câine nervos şi iritat (ştie cineva un câine care să intre în cabinetul veterinar dând voios din coadă ?), echipată în ţinută de scandal şi mobilizată fizico-psihic pentru o luptă lungă şi intensă cu câlţii, pâsla, nervii şi colţii veteranului hârjit în rele. Am fost trimisă pentru o oră la plimbare. Nici macar n-am protestat prea tare, am tulit-o în chip laş şi fără scrupule. M-am întors aşteptându-ma la o întâmpinare iritată, cu reclamaţii despre starea de nesupunere civică a împricinatului.

Doctorul povestea râzând ceva cu asistenta. Bismarckul meu nu se arăta la prima vedere.

– L-o fi drogat un pic, să-l poată lucra, mi-am zis paşind cu emotie in cabinet. La picioarele mele se înghesuia un puiandru zorit s-o taie inspre libertate.

– Unde te grăbeşti, musiu? – am apucat să-ntreb jucăuş în timp ce mă aplecam să-l mângâi puţin,  că nu mă pot răbda să nu initiez un pic de conversaţie cu orice potaie sau mâţă pe lâgă care trec. Şi aplecată am rămas! „Puiandrul” era Bisi al meu! Lăsat in fundul gol, fără scutec, (îl bănuiesc pe don’ doctor de solidaritate pentru o scurta secveţă de demnitate masculină), ras, tuns, frezat, fercheş şi mult mai tânăr şi mai vivace decât la sosire, se-nghsuia ca-n zilele lui bune s-o taie către casă.

DSC09994O clipa, doar o clipa, am avut senzatia ca nimic rău nu i s-a întâmplat, că-i iar zurliul care se lua in colţi cu toţi câinii mai mari decât el, alergatorul autist rozător de pantofi scumpi, tandrul poltron pezevenchi…

 
18 comentarii

Scris de pe 2 iulie 2013 în blanosii

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

18 răspunsuri la „din nou despre bismarck

 1. Cristina Demetrescu

  3 iulie 2013 at 9:42

  Cam putine poze pentru un asa barbat frumos (da’ o filmare n-ar merita si dumnealui?)…Nu m-as satura sa-l admir pana maine. Va pupam pe toti.

   
 2. Brindusa

  3 iulie 2013 at 10:21

  Dragu’ de el, tare frumos este! Stiu eu un caine care intra in cabinet dand din coada si intinde si laba pentru a da salut si pentru a fi intepat:))

   
 3. balaurdegradina

  3 iulie 2013 at 17:03

  Cristina, chiar daca a schimbat look-ul si-a pastrat naravurile: nu vrea sa stea la tras in chip. Dar ne preocupam intens de problema 😀

   
 4. balaurdegradina

  3 iulie 2013 at 17:05

  Brandusa, este real? Of, eu de ce n-am avut parte de asa ceva?

   
 5. Brindusa

  4 iulie 2013 at 7:02

  Eu din 5 am doar unu din asta de poveste cu restul am meci de rugby de fiecare data cand ajung la veterinar si intotdeauna eu ies sifonata ba un dinte spart, ba o vanataie:))))))

   
 6. silavaracald

  4 iulie 2013 at 22:29

  Dragul de el, că fercheş îi!
  Iar pentru asta: „îl bănuiesc pe don’ doctor de solidaritate pentru o scurta secveţă de demnitate masculină”, un pupic stăpânei lui. Perfect formulat! 🙂

   
 7. scaietina

  5 iulie 2013 at 19:20

  Ei na, ma facusi sa lacrimez….

   
 8. balaurdegradina

  6 iulie 2013 at 12:15

  Brandusa, foarte corect formulat „meci de rugby” ! Oare si rugbistii tremura de oboseala dupa meciuri?

   
 9. balaurdegradina

  6 iulie 2013 at 12:17

  SLVC, asta a fost primul gand care mi-a strabatut creierul la vederea fericitului in fundul gol 😀
  Contrapupici. Multi-multi!

   
 10. balaurdegradina

  6 iulie 2013 at 12:26

  Scaietissima, sa-l vezi de ce magarii e in stare…uiti instant de lacrimi si suspine!

   
 11. Gabriela

  7 iulie 2013 at 21:48

  Se mai intampla mircole prin cabinetele veterinare din Cluj. Asa a reusit si Birsmark sa aiba o freza noua, fara suferinta.

   
 12. Cristina Andreia Demetrescu

  8 iulie 2013 at 9:31

  Ne-am permis (o prietena foarte buna de fapt) sa postam topicul despre Maria Sa si pe facebook…merita cu prisosinta, asa cum si tu meriti toate laudele…

   
 13. crina ametist

  8 iulie 2013 at 13:21

  si eu am au sarmosel,caine de caine,si contrar asteptarilor nu are nici o treaba cu trimatul,sta fara probleme.am plans si am ras cand am citit ceea ce a-ti scris,da sunt niste catei de toata isprava,sa ne traiasca.

   
 14. Ana

  11 iulie 2013 at 14:06

  Pezevenghiul intinerit. Dragul de el, ca fain mai e! Felicitari lu’ dom’ doctor.

   
 15. balaurdegradina

  11 iulie 2013 at 21:09

  Gabriela, chiar asa, minune se poate numi intamplarea cu igienizarea asta ultimul racnet 😀 De pe acuma ma gandesc cum s-o mai provoc si la anu’ , ca, tulai Doamne, lesne se poate intretine!

   
 16. balaurdegradina

  11 iulie 2013 at 21:12

  Cristina, multumim pentru o asemenea publicitate! Trebuie sa recunosc ca Maria Sa cam are alura de vedeta 😀

   
 17. balaurdegradina

  11 iulie 2013 at 21:15

  Crina, ca bine zici: sa ne traiasca minunatii, ca multa bucurie stiu sa aduca cu ei!

   
 18. balaurdegradina

  11 iulie 2013 at 21:19

  Ana, mă tem că puşlamaua a cam exagerat cu întineritul (nu ştiu dacă doar din cauza tunsorii) … cam pare să dea în mintea căţelandrilor de la o vreme …

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: