RSS

ce se întâmplă când n-ai curent

10 feb.

N-ai curent pen’că furnizorul de curent s-a hotărat să facă ceva chestii la rețea. La rețeaua de curent, normal, că doar nu la cea mafiotă, a statului.

E drept că te-a anunțat cu ceva vreme înainte printr-un afisuleț lipit la intrarea-n clădire, dar la prima citire ai tresarit scurt, ai constatat că n-are loc chiar acuma fix, deci te-ai relaxat, la a doua ti-ai zis „numa’ să nu uit”, la a treia făcea parte deja din decor, iar în a patra -hopa!- nu mai aveai curent. Si-atunci nu-ți rămane decat să dai o scurtă în direcția furnizorului, că ce dacă te-o avertizat, chiar așa dintr-o dată trebuia să te agreseze? … una la adresa guvernului, pentru că întotdeauna guvernul merită ceva zoaftos, doar de aia e guvern (principal, secundar, terț, din umbra, paralel, tangențial si/sau perpendicular)… după care îți spui dur și intransigent „poate pe viitor ar fi bine să fii un pic mai atentă”.

Acestea fiind faptele, nu-ți mai rămane decat să te organizezi în situația dată. Hai să pui de-o cafea, să zburde creierii mai vioi. Cafetiera stă mută si se uita rece la tine. Păi măcar niste muzica să punem. Pe ce? Că numa’ dacă nu cânți tu (si de mic copil ai fost avertizată să te abții de la chestii dintr-astea). Poate un solitair, să treaca timpul mai repede? Nu? Atunci un feizbuc de pamplezir? Nici? Telefonul deștept ce zice? Că vrea la încărcat, normal.

Si e asa de liniște. Si multe hârtii. Multe-multe hârtii. Si bibliorafuri. Si-o lumină a naibii de gri și de firavă.

Ok, iesim in lume! Shoping deci! Zona fashion nu, din motive de alterare a siluetei (da, știu, promisesem și de sărbătorile astea că „după” o să mă subtiez ca o silfidă, în nici 3 săptămani, da’ n-a fost sa fie…nici de data asta). De-ale gurii? Numa’ ce tocmai ziceam că silfidă și-alte alea, deci nu. Haida deci sa vedem ultimele noutăți în materie grădinărit!

Si-o să fiu cuminteee, si-o să fiu cuminte, o să fiu cuminte, decât un pliculeț  (hai doo, nu mai mult!) de petunii curgătoare, c-aș mai pune de-un experiment, în rest doar scăldare de ochi și împrospătare de cunostințe în trendurile primăverii.

Și fix așa s-o și întâmplat:


Până la urmă am avut noroc, că m-a sunat o vecină să mă-ntorc la muncă, c-o venit lumina!

În loc de concluzie:

 1. Văd că n-are rost să mă dau mimoză că mi-aș fi rezolvat tulburarea obsesiv-compulsivă în materie de cumpărare de seminte.
 2. De fapt eu n-am avut nici o vină, ca de fiecare dată dealtfel, furnizorul a-ntrerupt curentul!
 3. Conform amenințărilor psihologilor, uterior consumării acțiunii de cumpărare dezlănțuiă ar fi trebuit să mă confrunt cu remuscări, scăderi ale stimei de sine, etc. Aiurea, m-am distrat mai ceva ca un copil c-o zdrăngăneauă nouă, chit că cele mai frumos împachetate cutiuțe s-au dovedit a fi doar niste prostioare ceva mai scumpe.PS – Si nici măcar n-am găsit seminte de petunii curgătoare. Deci  se lasă cu VA URMA!
 
9 comentarii

Scris de pe 10 februarie 2018 în de gradina

 

Etichete: , , ,

9 răspunsuri la „ce se întâmplă când n-ai curent

 1. cristina

  11 februarie 2018 at 10:06

  Eu nici nu ma mai parasc singura de cativa ani. Tac malc, ca poate asa crede lumea ca am scapat de obsesia de a cumpara seminte.
  Nu ne mai crede nimeni, nu?

   
 2. Gabriela

  11 februarie 2018 at 10:27

  Hai sa ma dau eu mimoza cum trec fara sa privesc standurile de seminte din magazine.
  Dar am acasa deja facuta lista secreta cu ce voi cumpara de la Praskac in primavara : pe categorii, pe soiuri, pe culori. Sotul meu e cam speriat; pana acum doar el m-a aprovizionat de acolo. Ce speriat; pot spune ca e ingrozit ca voi zburda singura, doar cu cardul, pe cateva hectare de pepiniera! 🙂

   
 3. Dana Is

  11 februarie 2018 at 12:16

  Buna ziua, doamnelor.
  Ma gandeam ca oi fi singura care nu s-a putut abtine sa dea cu cardul in cutiutele alea dragute de la Yurta…Am deschis cutia cu poza de capsune Temptation si zau, am gasit in pliculet 4 (patru!) semincioare de capsune! Ba pe una am si prapadit-o si m-am apucat de cautat cu lupa pe fata de masa colorata.
  Da’s asa fericita ca vine gradinareala , deci azi mai dau o raita la shoping.

   
 4. balaurdegradina

  11 februarie 2018 at 16:06

  cristina, pe mine ma macina vinovatia pentru prea multele pachetele cu seminte aruncate din motive de expirare de termen. Ca no, spatiu putin, lacomit la prea multe, vecini interesati de experimente gradoinaresti ioc… Si nu ma pot abtine sa mai cumpar, si nu ma invat minte dom’ne, nu ma invat minte!

   
 5. balaurdegradina

  11 februarie 2018 at 16:09

  Gabriela, adevarul e ca pari mai periculoasa dupa aceasta marturisire. Se pare ca obsedatii metodici sunt cei mai periculosi!
  Te invidiez 😀

   
 6. balaurdegradina

  11 februarie 2018 at 16:12

  Dana, pai de ce crezi ca amusin si eu in fiecare dimineata cand ies din casa, dupa un pic de iz de primavara?

   
 7. Dani

  22 februarie 2018 at 12:35

  Cel mai rau moment e cand ai oala pe foc si se taie curentul 🙂

   
 8. Gabriela

  22 februarie 2018 at 12:46

  Laura, 😀

   
 9. balaurdegradina

  24 februarie 2018 at 23:59

  Dani, asta cu oala e, intr-adevar un moment de colectie. Dar mai stiu eu vreo doua care reusesc, lejer, sa te scoata din minti 😀

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: