RSS

top. solutii

08 ian.
Oare cum s-o fi calculand indicele fericirii nete?
Indicele ca indicele, da’ ma loveste sughitul in efortul de-a pricepe macar cum e cu fericirea neta!  
Ce-o diferentiaza de fericirea bruta?
O fi existand vreun impozit mondial pe fericire …

WALL STREET.RO:  In ciuda perspectivelor sumbre ale economiei globale, 53% dintre locuitorii planetei se declara fericiti, in timp ce doar 13% sunt nefericiti, potrivit Barometrului Global al Fericirii pentru 2011 realizat de Leger Marketing. Citeste un top al celor al celor mai nefericiti locuitori din lume si afla cum s-au remarcat din nou romanii.

10. Turcia: – Indicele fericirii nete: 26
– Procentul celor care s-au declarat fericiti: 44%
– Speranta in economie: -1

Armata de la Ankara a anuntat, in cadrul unui comunicat citat de NBC, ca cei 49 de rebeli kurzi si-au pierdut viata in timpul luptelor din provincia Hakkari (sud-estul Turciei), in ultimele doua zile. – Sambata, 22 Octombrie 2011 Ziare.com  /  Ploile abundente care au cazut luni in provinciile de vest si sud-vest ale Turciei au provocat moartea a trei persoane, in vreme ce alte cinci sunt disparute. Alti zece locuitori din provincia Balikesir au fost raniti de trecerea unui uragan – Marti, 11 Octombrie 2011, Ziare.com / La mai puţin de două săptămâni după cutremurul devastator de 7,2 grade care a zguduit Turcia şi a omorât 600 de oameni, un nou seism a lovit estul ţării.  Bilanţul morţilor a ajuns la nouă persoane, potrivit BBC News. Autorităţile continuă operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor 10 noiembrie 2011 – adevarul.ro

9. China si Italia: – Indicele fericirii nete: 25
                             – Procentul celor care s-au declarat fericiti: 41% / 35%
                             – Speranta in economie: 21 / -30

Poluarea atinsese la Beijing, in 30 octombrie 2011, un nivel foarte periculos.Capitala Chinei era invaluita intr-un nor gros, format din particule de praf si gaze toxice, fenomen ce a provocat anularea a numeroase curse aeriene si inchiderea unor autostrazi. In Beijing exista o multime de centrale termice pe carbune si circula zilnic pe strazi in jur de 5 milioane de autovehicule. (ziare.ro) / China se apropie de recesiune pe măsură ce se diminuează veniturile din orașele fantomă cu milioane de locuitori, iar exportatorii se luptă cu ratele de profit infime, din cauza creșterea monedei naționale chineze.(money.ro) / Ca sa vedeti ca treaba e serioasa, aflati ca in a doua jumatate a lunii noiembrie in Guangdong au fost cel putin 3 greve importante. Doua dintre ele in Shenzhen, cu peste o mie de grevisti, la o fabrica de componente de calculatoare si la una de lenjerie.Plus inca una, 7 mii de grevisti, la o fabrica de incaltaminte din Dongguan. Deci, cifrele alea cu exporturile inseamna oameni care se spetesc muncind.(blogcatchina.wordpress)

Institutul Naţional de Statistică al Italiei a confirmat astăzi că Italia se află în plină recesiune economică datorită scăderii Produsului Intern Brut şi a şanselor minime de redresare în anul 2012. Rezultatele studiului au fost anticipate săptămâna trecută de ministrul dezvoltării economice Corrado Passera, care a subliniat că Italia se află în plină recesiune economică şi singura şansă de salvare o poate oferi planul de austeritate aprobat de guvernul condus de Mario Monti.  Centrul de studii a anunţat că previziunile economice ale Italiei pentru anul 2012 nu sunt deloc optimiste.(capital.ro) / Printre decizile prevazute se numara marirea varstei de pensionare, o noua taxa pe locuinte si taierea cheltuielilor din sistemul sanitar. (ziare.ro) /

……………………………………………………………………………………………………… 

6.Irlanda si Kenya – Indicele fericirii nete: 20
                           – Procentul celor care s-au declarat fericiti: 45% / 46%
                           – Speranta in economie: -68 / -5

Face reduceri de 6 milioane de euro şi fuge„, titrează Irish Independent, a doua zi după ce ministrul de Finanţe Brian Lenihan a prezentat cel mai sever plan de buget din istoria ţării. „Un buget sălbatic„, rezumă cotidianul din Dublin, care „va smulge 3 000 de euro unei familii obişnuite. Creşterea impozitelor, reducerea alocaţiilor pentru copii, mărirea preţului benzinei şi o serie întreagă de alte taxe, vor îngenunchea bugetul unei familii cu venituri medii (presseurop.eu)

Atac cu grenadă în capitala kenyană Nairobi. Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma incidentului care s-a produs într-o discotecă. Deocamdată, nimeni nu a revendicat atentatul, dar poliţia locală susţine că acesta ar avea legătură cu recentele ameninţăţi ale insurgenţilor islamişti al-Shabaab.(publika.md) / Cândva una dintre cele mai dezvoltate naţiuni africane, cu o economie robusta, cu nenumărate birouri ONU şi mii de voluntari în instituţiile umanitare, Kenya de astăzi sărăceşte şi devine din ce în ce mai aridă  Guvernul kenyan, paralizat de lupte şi maşinaţiunipolitice, se pare că este – dacă nu indiferent – cu siguranţă depăşit de situaţie. Până acum nici o operaţiune internaţională serioasă de ajutor nu a fost demarată, la nivelul la care ar fi nevoie.(econews.ro)

5.Irak – Indicele fericirii nete: 19
– Procentul celor care s-au declarat fericiti: 47%
– Speranta in economie: 26

Pentru al treilea an consecutiv, in Irak, peste 4.000 de civili si-au pierdut viata in conflicte. Cel mai recent atac a avut loc chiar la intrarea Ministerului de Interne din Bagdad, in 26 decembrie, cand cel putin 5 persoane si-au pierdut viata, cateva zeci fiind ranite. Cu patru zile inainte, aproape 70 de persoane au fost ucise si alte cel putin 200 ranite intr-o serie de atacuri. (ziare.com)

2.Egipt – Indicele fericirii nete: 0
– Procentul celor care s-au declarat fericiti: 36%
– Speranta in economie: -24

Criza egipteana continua, dupa o orgie de violente care a provocat la finele saptamanii, aproximativ 30 de victime omenesti. Care sunt taberele angrenate in acest conflict? Incotro se indreapta Egiptul in aceasta faza? In timp ce potentatii militari au recunoscut marti ca tara pe care o conduc de la debarcarea fostului presedinte Mubarak se afla in criza si au chemat la dialog, aplanarea ei risca sa intarzie mult, scrie Deutsche Welle. Confruntarile dintre demonstranti si politia sustinuta de militari au facut zeci de victime la finele saptamanii trecute, iar varsarile de sange ar putea nu doar continua, ci lua proportii, in ciuda demisiei guvernului Saraf, anuntata luni seara.(ziare.com)

1.Rooomâââniaaaaaaaaa  (in sfarsit, si romanii pe locul intai, sa cantam si sa ne bucuram!!!)

– Indicele fericirii nete: -10 (minus zece)
– Procentul celor care s-au declarat fericiti: 28%
– Speranta in economie: -29

Oare exista o gena a nefericirii?

Eu cred ca am descoperit cea mai sigura si mai rapida rezolvare a crizei Romaniei, care ar garanta, tarii si locuitorilor ei, saltul intr-o alta dimensiune, prospera, fericita si plina de tonuri calde: ACCIZA PE NEFERICIRE!

Pentru ca instituirea accizei ar fi insinuata discret si anodin prin una din miile de modificari la codul fiscal, asa incat nimeni sa nu bage de seama, in primul an va cotiza tot poporul, de la vladica la opinca, sume ingrozitor de mari, pe masura nefericirii fiecaruia. La sfarsitul anului visteria statului va geme de atata banet, incat oricat s-ar stradui unii sa fure -si de la putere si din opozitie- tot ar mai ramane cat sa devenim o tara fooaarte bogata.

Din anul al doilea tot contribuabilul roman va descoperi infinite motive de fericire, va zburda si chicoti in permanenta, iar mapamondul se va uita inspre noi cu nedumerire, spunandu-si: „iata miracolul romanesc!”

 
 

Etichete: , , , , , , , ,

6 răspunsuri la „top. solutii

  1. silavaracald

    10 ianuarie 2012 at 22:51

    Dar știu că te-ai documentat, nu glumă! 😀
    Acuma, sunt curioasă cum au definit intervievatorii fericirea. La ce se raportează ea? La o burtă plină, la vederea copiilor tăi sănătoși, inteligenți și cuminți, la numărul de amante, la cât de des se iese la o bere cu prietenii, la mărimea averii, la stisfacția pe care o ai că ești încă în viață sau la invidia stârnită vecinilor. Mde, greu de evaluat…

     
  2. balaurdegradina

    10 ianuarie 2012 at 23:48

    Adevarul e ca ma fascineaza subiectul.
    Cum pot fi unii calcati de atentate, cutremure, inundatii, razboaie mai mult sau mai putin civile, cu o speranta in economie sensibil infratita cu a noastra, sa se declare de doua-trei ori mai fericiti si de … nici macar nu stiu cum sa calculez ecartul … mai putin nefericiti decat suntem noi ?!
    Oare ce ne baga noua mama-n lapte de putem fi atat de nemultumiti de soarta noastra?

     
  3. silavaracald

    11 ianuarie 2012 at 13:16

    Mama ne bagă în lapte, din păcate, exact ce i-a băgat mama ei, la rându-i.
    Hai să mă dau creață un pic. Cred că fericirea e percepută diferit de oameni funcție și de -printre altele- nivelul lor intelectual. Un om mai neinstruit nu are așteptările unui superdotat, de pildă, așa că se mulțumește cu mai puțin, definind asta drept fericire.
    Asta, ca să vorbim doar despre aspectul ăsta. Apoi, mai sunt și multe-multe altele. Gradul de însorire anuală și alte determinări meteo, de pildă. Sudicii sunt mai exuberanți, extrovertiți și mai ușor de mulțumit decât nordicii, de exemplu, care sunt mai predispuși depresiilor și, deci, nefericirii ca alții.
    Și mă opresc deocamdată aici, că am aberat destul pentru dimineața asta. 😀

     
  4. Lady A

    13 ianuarie 2012 at 8:58

    :-*
    „Nu exista fericire de care sa-ti amintesti fara tristete.”
    Octavian Paler

     
  5. balaurdegradina

    14 ianuarie 2012 at 18:49

    SLVC, sunt de acord cu teoria despre relatia dintre fericire si nivelul intelectual. Dar in contextul topului, care chiar m-a scos din sarite, ar trebui sa concluzionam ca suntem muult mai rafinati intelectual decat italienii, irlandezii, francezii, englezii, japonezii … doar suntem CEI MAI PUTIN FERICITI de pe intreg globul pamantesc!
    Sau poate numa’ ni se pare?
    Sau poate numa’ credem ca da mai cool sa fii nefericit decat fericit?
    Sau poate ne e frica sa fim fericiti, ca sa nu provocam soarta sa ne faca nefericiti?
    Sau…

     
  6. balaurdegradina

    14 ianuarie 2012 at 18:53

    Lady, probabil ca a existat un moment colectiv (sic!) al natiei noastre in care am inotat intr-un fluviu de fericire.
    Pe care l-am uitat.
    Dar pe care ne tot straduim sa ni-l amintim.

     

Lasă un comentariu